Tort de fructe uscate cu frisca

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se ame

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 20 g alune macinate
  • 120 g migdale macinate
  • 250 g curmale
  • Umplutura
  • frisca
  • Garnitura
  • frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se amesteca toate bine, apoi compozitia se pune in forma de tort unsa si presarata cu faina.

Blatul rece se taie in doua, se umple cu frisca si se si acopera deasupra si imprejur tot cu frisca batuta, indulcita si vanilata.


Alte retete

Prajitura de branza

Prajitura pentru Pasti

Pasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci