Torturi

Reteta Tort de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pu

ingrediente

   Foile de blat - 300 g gutui
   300 g zahar pisat. 10 albusuri. Glazura - fructe zaharisite
   fructe din compot
   fructe din dulceata

mod de preparare

Se fierb gutuile in apa si se dau prin sita. Se obtine 300 g piure, care se pune intr-un castron sa se raceasca, apoi se amesteca cu zaharul pisat, pus cate o lingura si


omogenizand bine compozitia dupa fiecare.


Se adauga albusurile spuma, amestecand usor.


Dupa ce s-a amestecat compozitia si s-a facut ca spuma, se taie din hartie 3-4 foi rotunde de marimea unui tort.


Din compozitia de mai sus se pun pe fiecare foaie, parti egale, lasand sa se usuce la cuptor.


Se scot apoi foile de hartie udandu-le cu apa pana sunt inca calde, asezand blaturile uscate unul peste altul, iar deasupra se decoreaza cu fructe zaharisite sau cu diferite fructe scoase din compot si dulceata, scurse de sucul lor.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete dulciuri:


Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao


Crema de zahar ars cu capsuni
Incearca si Tort de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de gutui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.