Tort de lamaie

1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga faina si praful de co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de lamaie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 125 g zahar
  • 230 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Crema: 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100g zahar pudra
  • 100g unt
  • 1plic zahar vanilat
  • 1/4 zeama lamaie

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga faina si praful de copt. Se da la cuptor(forma 20 cm).

2. Se bate untul cu zahar pudra.

3. Se prepara budinca astfel: intr-un castron se amesteca 2 galbenusuri cu 40 g amidon si putin din lapte. Restul de lapte se pune pe foc. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se da la rece.

4. Se incorporeaza budinca in unt, lingura cu lingura batand bine de fiecare data cu mixerul.

5. Se taie tortul pe 3 niveluri, se imparet crema in trei parti, pastrand o parte pentru decor. Restul se asaza intre blaturi.
Alte dulciuri retete recomandate

Pandispan cu visine

Spuma de portocale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci