Tort de lamaie

1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga faina si praful de co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de lamaie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 125 g zahar
  • 230 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Crema: 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100g zahar pudra
  • 100g unt
  • 1plic zahar vanilat
  • 1/4 zeama lamaie

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga faina si praful de copt. Se da la cuptor(forma 20 cm).

2. Se bate untul cu zahar pudra.

3. Se prepara budinca astfel: intr-un castron se amesteca 2 galbenusuri cu 40 g amidon si putin din lapte. Restul de lapte se pune pe foc. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se da la rece.

4. Se incorporeaza budinca in unt, lingura cu lingura batand bine de fiecare data cu mixerul.

5. Se taie tortul pe 3 niveluri, se imparet crema in trei parti, pastrand o parte pentru decor. Restul se asaza intre blaturi.
Alte dulciuri retete recomandate

Pandispan cu visine

Spuma de portocale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc