Tort de lamaie si smantana degresata

Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine. Se stoarce gelatina si se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Blat si crema: 6 foi de gelatina
  • 750 gr. smantana degresata
  • 100 gr. zahar
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • suc si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 250 ml. frisca
  • un blat de biscuit (tort)
  • 6 linguri de Sherry
  • Ornament: 150 ml. frisca
  • 1 pachet de intaritor de frisca
  • zahar pudra
  • felii de lamaie
  • frunzulite de menta

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine. Se stoarce gelatina si se pune la foc mic sa se topeasca si se toarna peste crema cu grija. (Nu tot dintr-odata). Se bate frisca tare si se amesteca cu crema.

Blatul se taie in doua felii si fiecare jumatate se stropeste cu 3 linguri de Sherry. Se ia o forma de tort, se pune partea de jos a tortului, se intinde crema peste el, iar apoi se pune a doua jumatate a tortului si se tine cam 3 ore in frigider. Apoi se desface forma de tort si se ia inelul jos. Se bate frisca tare cu praful de intarit si se orneaza tortul cu ea. Se presara zahar praf peste tort, iar in fiecare trandafiras de frisca se pune cate o felie de lamaie si o frunzulita de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci