Tort de mere

Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate mijlocul. Cand s-a racit zaharu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere(nu prea mari)
  • 10-12 linguri de zahar
  • 3-4 linguri faina
  • 1/2 plic fraf de copt
  • 3-4 oua
  • margarina

Mod de preparare

Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate mijlocul. Cand s-a racit zaharul (de tot) se pune un strat subtire de margarina peste el, si apoi de aduga merele(intregi). Se pune vasul la cuptor pana cand merele sunt aproape coapte.

Intre timp se face aluatul: Se bat albusurile spuma, se aduga zaharul si se bate foarte bine. Apoi se aduga praful de copt(dizolvat in otet) si galbenusurile si se mai bate putin. La final se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste mere si se pune din nou la cuptor. Cand s-a copt si aluatul se intoarce tortul pe o farfurie.
Se poate servi cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori