Tort de mere cu fulgi de porumb

Tortul de mere cu fulgi de porumb este un rasfat. In primul rand pentru ca este o reteta de tort usor de preparat, iar apoi pentru ca este delicios, cu texturi contrastante care se potrivesc perfect.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere cu fulgi de porumb

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 100 g de ciocolată albă
  • un praf de scorţișoară
  • 200 g fulgi de porumb
  • 1 albuș
  • 500 g de mere
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  •  
  • Deasupra:
  • 3 albușuri
  • 200 g de zahăr
  •  
  • Pentru ungerea tăvii:
  • unt

Mod de preparare

Tortul de mere cu fulgi de porumb este un rasfat. In primul rand pentru ca este o reteta de tort usor de preparat, fara prea multe ingrediente, iar apoi pentru ca este delicios, cu texturi contrastante care se potrivesc perfect.

1. Untul se freacă spumă cu ciocolata topită și puţin răcită și un vârf de cuţit de scorţișoară. Fulgii de porumb se zdrobesc puţin și împreună cu albușul bătut ușor se încorporează în ciocolata cu unt. Se întinde compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, unsă cu unt.

2. Merele se spală, se curăţă de coajă, li se înlătură cotorul, se taie felii și se stropesc cu zeamă de lămâie.

3. Se așază feliile de mere peste aluatul cu fulgi de porumb și se introduce preparatul în cuptorul preîncălzit la 200° C. Se coace circa 15 minute; în acest timp, merele se călesc, dar rămân puţin crocante.

4. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul și se întinde spuma peste blatul precopt.

5. Se reduce temperatura cuptorului la 180° C și se reintroduce tortul în cuptor. În 30 de minute se rumenește frumos. Tortul se servește călduţ, tăiat felii.

 

Rețeta de Tort de mere cu fulgi de porumb este preluată din cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, de Eisenstock Ildiko, publicată în limba română de Editura Casa.

Cele mai cunoscute soiuri de mere

Ardelean”

Soi obţinut la Staţiunea Pomicolă Cluj, din încrucișarea soiurilor „Jonathan” și „Peasgood”; este un soi omologat în anul 1981. Pomul, de vigoare mijlocie, cu coroana piramidal-globuloasă, are ramuri de schelet puternice și formaţiuni de rod scurte, tip spur. Intră relativ repede pe rod în anul al treilea după plantare și este mult mai rezistent la rapăn și făinare, comparative cu soiul „Jonathan”. Producţia de fructe poate atinge 28-30 t/ha. Fructul, de mărime mijlocie și supramijlocie (120-180 g), sferic spre tronconic, este roșu-bordo pe aproape toată suprafaţa fructului. Pulpa alb-gălbuie, fină, crocantă, are un gust dulce- acrișor și o aromă ușoară. Epoca de coacere durează din septembrie până în noiembrie.



Lasati tortul cu mere si fulgi de porumb sa se raceasca putin, apoi poate fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Waffe cu cascaval si ardei copt
Bucataras.RO

Waffe cu cascaval si ardei copt

M-am gandit sa fac ceva diferit si am profitat de ocazie ca am avut si forma de waffe de la o prietena, asa ca mi-a venit...

Waffe cu cascaval si ardei copt
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola