Tortul de mere cu fulgi de porumb este un rasfat. In primul rand pentru ca este o reteta de tort usor de preparat, iar apoi pentru ca este delicios, cu texturi contrastante care se potrivesc perfect.
Tortul de mere cu fulgi de porumb este un rasfat. In primul rand pentru ca este o reteta de tort usor de preparat, fara prea multe ingrediente, iar apoi pentru ca este delicios, cu texturi contrastante care se potrivesc perfect.
1. Untul se freacă spumă cu ciocolata topită și puţin răcită și un vârf de cuţit de scorţișoară. Fulgii de porumb se zdrobesc puţin și împreună cu albușul bătut ușor se încorporează în ciocolata cu unt. Se întinde compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, unsă cu unt.
2. Merele se spală, se curăţă de coajă, li se înlătură cotorul, se taie felii și se stropesc cu zeamă de lămâie.
3. Se așază feliile de mere peste aluatul cu fulgi de porumb și se introduce preparatul în cuptorul preîncălzit la 200° C. Se coace circa 15 minute; în acest timp, merele se călesc, dar rămân puţin crocante.
4. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul și se întinde spuma peste blatul precopt.
5. Se reduce temperatura cuptorului la 180° C și se reintroduce tortul în cuptor. În 30 de minute se rumenește frumos. Tortul se servește călduţ, tăiat felii.
Rețeta de Tort de mere cu fulgi de porumb este preluată din cartea Mărul – Cultivare și rețete culinare, de Eisenstock Ildiko, publicată în limba română de Editura Casa.
Cele mai cunoscute soiuri de mere
„Ardelean”
Soi obţinut la Staţiunea Pomicolă Cluj, din încrucișarea soiurilor „Jonathan” și „Peasgood”; este un soi omologat în anul 1981. Pomul, de vigoare mijlocie, cu coroana piramidal-globuloasă, are ramuri de schelet puternice și formaţiuni de rod scurte, tip spur. Intră relativ repede pe rod în anul al treilea după plantare și este mult mai rezistent la rapăn și făinare, comparative cu soiul „Jonathan”. Producţia de fructe poate atinge 28-30 t/ha. Fructul, de mărime mijlocie și supramijlocie (120-180 g), sferic spre tronconic, este roșu-bordo pe aproape toată suprafaţa fructului. Pulpa alb-gălbuie, fină, crocantă, are un gust dulce- acrișor și o aromă ușoară. Epoca de coacere durează din septembrie până în noiembrie.
Lasati tortul cu mere si fulgi de porumb sa se raceasca putin, apoi poate fi servit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii