Tort de mere cu scortisoara

Aluatul: 125 gr. unt moale se mixeaza cu 125 gr. zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua puse pe rind, 3-4 linguri lapte, un praf de copt, 275 gr. fai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 gr. unt
  • 225 gr. zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 3 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • un praf de copt
  • 275 gr. faina
  • 900 gr. mere
  • 30 gr. unt
  • scortisoara

Mod de preparare

Aluatul:

125 gr. unt moale se mixeaza cu 125 gr. zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua puse pe rind, 3-4 linguri lapte, un praf de copt, 275 gr. faina. Aluatul se pune in forma de tort pregatita cu hirtie.

900 gr. mere dulci-acrisoare se taie in 4 apoi se cresteaza pulpa de mai multe ori si se pune cu crestatura in sus. Se amesteca 100 gr. zahar cu scortisoara si se presara deasupra merelor. se Spun si 30 gr. unt sub forma de fulgi si se da 40 min la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci