Tort de mere insiropat cu zahar ars

Tortul de mere aromat, insiropat cu zaharul ars scurs printre mere, este un deliciu!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg si jumatate de mere golden
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 40 gr unt
  • 200 gr zahar pentru caramel
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • Pentru decor:
  • 300 ml smantana pentru frisca batuta
  • 2 linguri de zahar vanilat

Mod de preparare

Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.



Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le felii mai groase. Stropeste-le cu zeama de lamaie si presara scortisoara, apoi amesteca-le putin. Aranjeaza merele in oala, peste caramel si pune deasupra cubulete de unt. Pune merele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le cam 20-30 de minute pana se inmoaie.



Intre timp, prepara blatul: separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul. Amesteca galbenusurile cu un praf de sare, vanulie si coaja rasa de lamaie. Rastoarna galbenusurile peste albusuri, apoi cerne faina deasupra, putin cate putin si incorporeaza lejer cu o spatula, de jos in sus. Scoate merele din cuptor si toarna deasupra aluatul, niveleaza usor si pune-l inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Poti sa verifici cu o scobitoare daca este facut.



Dezlipeste usor pe margini si rastoarna tortul pe un platou, apoi lasa-l sa se raceasca de tot. La final, imbraca-l cu frisca proaspata, presara putina scortisoara si taie felii generoase.




Sper ca ti-am facut pofta cu acest tort delicios si sa-l incerci si tu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!