1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit. 2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cr
1. Se tapeteaza o cratita inalta cu zahar ars. Se lasa la racit.
2. Se curata merele de coaja, se taie jumatati, se scobesc in mijloc si se pun in cratita tapetata, racita. In locul casutei cu seminte se pun boabe de dulceata, stafide si zahar, rom, scortisoara etc., coaja de lamiie sau de portocala.Se da cratita la cuptor, pentru 5-10 minute.
3. Se bat bine 5 oua cu 7 linguri de zahar. Se adauga un praf de sare si 3/4 l lapte, progresiv, amestecand cu telul tot timpul. Se adauga esenta vanilie, apoi se rastoarna in cratita, peste mere. Se lasa la cuptor, pana crema incepe sa se intareasca.
4. In timpul cat e in cuptor, se face un blat din 3 oua (blat de pandispan- cu 3 linguri de zahar, 3 de faina) si cand incepe crema sa se desprinda putin de margini, fara a fi gata, punem blatul si lasam iarasi in cuptor pana cand se coace. Incercam cu betisorul daca e copt blatul (cind iese uscat, gata!)
5. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Complet rece, se rastoarna pe un platou mare si se orneaza cu frisca si cu ce mai doreste fiecare.
Observatii.
Tortul se rastoarna cind e complet rece, altfel se rupe!!!!
Se pot pune orice fel de fructe doriti.
Reteta Tort de mere intregi cu crema de zahar ars a fost propusa de Gabriela Carmen
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii