Tort de morcovi englez

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 dkg faina
  • 5 dkg terci de ovaz
  • 8 dkg margarina (racita si taiata cuburi)
  • Fasole boabe
  • 45 dkg morcovi (curatati si feliati)
  • 8 dkg cascaval moale cu grasime putina
  • 1 ou
  • Coaja de la o portocala razuita
  • 5 dkg nuci sau alune caju

Mod de preparare

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu folie si il punem 20 de minute la rece la frigider. Pre-incalzim cuptorul la 180 de grade C. Punem o tava in cuptor si o lasam sa se incalzeasca. Intindem aluatul subtire, pe o suprafata presarata cu faina, astfel incat sa il putem pune intr-o forma de tort de 23 de cm in diametru. Captusim bine forma si apasam aluatul pe margini. Bucatile cara raman pe afara le taiem. Intepam aluatul cu furculita. Captusim aluatul cu hartie de copt si turnam in interior fasolea boabe. Punem forma pe tava din cuptor si o lasam sa se coaca 20 de minute, indepartam hartia de copt si o mai lasam 3 minute la cuptor. Intre timp punem morcovii intr-un vas cu apa, ii oparim si ii fierbem 8 minute la foc mic pana devin moi. II strecuram bine si ii pisam pana obtinem o crema neteda. Incorporam incet cascavalul si amestecam continuu. Resturile de pe marginea vasului le impingem inapoi in amestec. Adaugam oul, coaja de portocala si amestecam inca putin. Condimentam dupa preferinte. Turnam amestecul in forma de tort si presaram nucile deasupra. Punem la cuptor 18 minute, pana cand nucile devin aurii. Servim la cald.
Alte torturi recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise