Torturi

Reteta Tort de paine a la ticino

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Mod preparare:
Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in f

ingrediente

   Ingrediente pentru 6 bucati:1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
   220g paine
   100g stafide
   6 linguri con iac
   120g ciocolata semi-amaruie
   125ml frisca lichida
   1/2 lamaie
   3 oua
   100g zahar brun
   1-2 lingurite zahar vanilat
   1 lingura cu varf cacao
   75 g coaja de portocala
   75g coaja de lamaie
   75g migdale feliate
   unt pentru uns forma

mod de preparare

Mod preparare:


Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.


Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.


Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200º C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200º C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.





Valoare calorica:


1 bucata: 538 kcal; 2260 kJ; 11g proteine; 65g glucide; 23g grasimi; 191mg colesterol; 271ml sodiu.
Incearca si TORT DE CIOCOLATA SI NUCI
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de paine a la ticino" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.