Tort de pandispan cu crema de castane

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai ames

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • Siropul:
  • 1 pahar apa
  • 150 g zahar
  • 2 linguri rom
  • Crema:
  • 1 kg piure de castane
  • 250 g unt
  • 150 ml sirop concentrat
  • Glazura:
  • crema de castane
  • Garnitura:
  • frisca
  • crema

Mod de preparare

Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul vanilat bine de tot pana se obtine o crema, iar volumul lor a crescut de 2-3 ori. Se adauga taina, se mai amesteca putin, apoi se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Se coace la foc potrivit o ora.

Blatul de pandispan se taie orizontal in doua, se insiropeaza ca orice tort si se umple cu crema de

castane.

Crema. Piureul se anesteca cu untul frecat spuma si siropul concentrat. Se imbraca tot tortul cu crema si se orneaza cu frisca sau tot cu crema.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura olandeza cu fructe mere

Clatite cu mere si nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci