Tort de pere

Aluat: Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase. Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam. Faina, o amestecam cu migdalele macinate (

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de pere

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 60 g migdale macinate
  • * 150 g faina
  • * 120 g zahar
  • * 90 g unt topit
  • * coaja de lamiie razuita
  • * un parf de sare
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * vanilie(din pastaie)
  • * 1 lingura gem de caise
  • * compot de pere
  • * -10 jumatati de para
  • * -350-400 ml suc din compot
  • * 250 g Quark
  • * 1 lingurita concentrat de portocale
  • * 100 ml frisca
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 pliculet de Agartine/sau foi de gelatina pentru 500 ml lichid
  • * ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Aluat:

Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase.

Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam.

Faina, o amestecam cu migdalele macinate (neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamiie, si turnam la amestecul de oua cite putin, mixind continuu.

Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat si dam la cuptorul preincalzit la 170° C,timp de maxim 30 minute.

Blatul se poate insiropa cu citeva linguri de suc din compot.

Gemul de caise se incinge in microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/intarit.

Umplutura:

Perele le-am taiat cubulete.

Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).

Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.

Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.

Se da la rece, macar 2 ore.

Crema:

Quarkul (brinza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale. (pentru cele care ati facut acest concentrat si vi sa intarit: incalziti citeva secunde la mo, si devine subtire).

Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brinza de vaci.

Ungem tortul cu acesta crema.Pentru a nu murdari platoul,bagati sub tort hirtie de copt,

care o indepartati dupa ce ati decorat tortul.

Decorare:

Pina am topit ciocolata,am scos tortul pe terasa la racoare. Am decorat..asa complicat cum stiu eu!!!

Reteta propusa de MAYA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci