Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau pentru orice ocazie festiva. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, zeama de lamaie, coaja de portocala rasa, sare, unt, portocala si vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de portocale cu crema

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 130g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 250g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 200g unt
  • 1 portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita in viata mea si de acestea se leaga cele mai semnificativele amintiri. Imi amintesc cu drag de toate dulciurile facute de mama cu ocazia sarbatorilor de iarna si mai ales de tortul copilariei mele, tortul de portocale. Acum, retraiesc bucuria sarbatorilor alaturi de fiica mea si incerc sa-i insuflu semnificatia sarbatorilor si magia acestor evenimente. De asemenea, reteta copilariei mele a devenit si reteta copilariei ei. Sa vedem cum se prepara acest minunat tort.

Prepararea blatului:

Zaharul, ouale intregi si sarea se bat in baie de aburi pana ce compozitia devine spumoasa si se umfla. Se rodoca de pe foc si se bate in continuare pana ce se raceste. Se adauga, amestecandu-se usor, albusul, faina, coaja de portocala si zeama de lamaie. Trebuie foarte multa grija sa nu se lase compozitia. Se coace la foc potrivit in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Prepararea cremei:

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga putin cate putin apa si vanilie taiata fin. Se fierbe in baie de aburi, la foc slab, amestecand continuu sa nu se prinda. Se ridica de pe foc si se mai amesteca din cand in cand, pana se raceste. Se adauga zeama de lamaie, zeama si coaja de portocala. Separat se freaca spuma untul, apoi se amesteca cu crema de mai sus pusa putin cate putin si amestecata bine, pana se omogenizeaza complet.

Blatul se taie in trei foi, care se ung cu crema de mai sus. Se orneaza cu frisca si portocale/fructe.


Tortul de portocale cu crema e mai gustos daca doua foi se unesc cu gem de portocale si se glaseaza cu serbet de portocale.

Aceasta reteta a fost propusa de Hainarosie Iuliana Maria pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise