Torturi

Reteta Tort de portocale, migdale si frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele cura

ingrediente

Blatul:
   8 oua
   250 g zahar
   500 g faina
   3 portocale
   250 g migdale
   1 lingura faina pentru tapetat forma
Crema:
   frisca
Glazura:
   200 g zahar
   3/4 pahar apa
   zeama de la 1 1/2 portocala
   coaja de la 3/4 portocala
   rom

mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de portocale si se amesteca bine pana se ingroasa. Se adauga migdalele curatate si pisate fin sau macinate, albusurile spuma si faina.


Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Focul trebuie sa fie moale.


Acest tort se umple cu frisca, iar pe deasupra se glaseaza cu glazura de portocala.


Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.


Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.




Pofta buna!

Alte retete recomandate

Incearca si Tort espresso de frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale, migdale si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.