Tort de smochine

Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 1 lamaie
  • 200 gr smochine
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 2 linguri rom
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 50 gr cafea solubila
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Se tapeteaza cu unt si faina o forma pentru blat de tort. Smochinele se taie marunt si se amesteca cu nuca. Se taie foarte fin migdalele. Intr-un vas se bat albusurile foarte bine, se adauga zaharul in ploaie, zeama de lamaie si se bate in continuare, pana se intareste spuma. Se inglobeaza in albusuri nucile, smochinele si migdalele taiate. Se amesteca de sus in jos, usor, ca sa nu se lase albusurile. Compozitia se toarna in tava tapetata, s eintinde egal cu o spatula de plastic. se baga tava in cuptorul bine incalzit, la foc mediu si se tine 40 de minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Cand blatul s-a rumenit, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit. Rece, blatul se taie pe inaltime in 3-4 felii, cu un cutit foarte ascutit. Foile se stropesc cu rom. Se presara crema. Se dizolva nesul in apa calduta. Intr-un castron se freaca spuma untul cu zaharul, se inglobeaza pe rand galbenusurile amestecand mereu. Se adauga nesul praful de vanilie, romul si se amesteca pana se obtine o crema fina.

Blaturile se ung cu crema, se aseaza unele peste altele, se imbraca tortul in crema si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tarta cu caise

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise