Tort de vanilie

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina cind se albesc. Se adauga pesmetul cernut prin sita deasa, apoi albusurile batute spuma. Se m

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 6 linguri de pesmet pisat se iau 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 pahar de nuci
  • vanilie
  • 1/2 nuci pisate
  • unt
  • crema de unt
  • glazura

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina cind se albesc. Se adauga pesmetul cernut prin sita deasa, apoi albusurile batute spuma. Se mai poate adauga 1/2 pahar de nuci pisate. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se coace in cuptor, la foc potrivit timp de o ora. Cind este gata, tortul se taie in trei orizontal si se unge cu o crema de unt iar pe deasupra se acopera cu glazura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci