Tort din foi de nuci si ciocolata, cu crema de ciocolata si alune caramelizate

Pentru foile de blat, se freaca untul spuma, se adauga ciocolata inmuiata, nucile prajite si pisate, albusurile spuma batute cu zaharul pudra. Se coc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 135 gr unt
  • 125 gr ciocolata
  • 7 albusuri
  • 135 gr zahar
  • 135 gr nuci
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 135 gr zahar
  • vanilie
  • 1 lingura faina
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr alune caramelizate si pisate
  • 100 gr unt
  • Pentru decor:
  • alune caramelizate si pisate

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca untul spuma, se adauga ciocolata inmuiata, nucile prajite si pisate, albusurile spuma batute cu zaharul pudra.

Se coc 3 foi si se umplu cu crema preparata.

Pentru crema, ouale intregi se bat eu zaharul si vanilia. Se include faina si se ingroasa totul in bain marie. Cand este gata se amesteca cu untul si ciocolata inmuaita, apoi cu alunele caramelizate si pisate.

Se ung foile si tortul de jur imprejur cu crema, peste care

se presara alune. Se poate face cantitate dubla de crema.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Prajitura de branza

Prajitura cu nuci umplute

Prajitura cu piersici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc