Tort diplomat

Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa la racit. Gelatina se pun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana apa
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 g frisca
  • piscoturi
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • fructe (dupa preferinta)

Mod de preparare

Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa la racit.

Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa, se lasa 10 min apoi se pune pe foc pana devine apoasa (nu se fierbe prea mult, altfel isi pierde proprietatile) se da la racit, dar nu foarte mult (sa nu se raceasca de tot si sa se intareasca). Cand compozitia de oua este racita, se amesteca cu frisca, se adauga gelatina calduta se pot pune si fructe taiate cubulete. Pe fundul unei cratiti se aranjeaza fructele cu un model, se toarna compozitia iar deasupra se pun piscoturile (se pot pune si pe margine, nu am incercat dar am de gand, cred ca ar iesi bine) se da la rece si se lasa 12 ore cel putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori