Torturi

Reteta culinara Tort Dobos

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
Tortul Dobos este o reteta emblematica pentru Ungaria. Este o prajitura delicata cu foi, crema de ciocolata si glazura de zahar ars, ce este preparata cu precadere de sarbatori sau la diferite ocazii festive.

ingrediente

Pentru foi:
   8 oua separate, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, 1 praf de sare
Pentru crema:
   4 oua, 170 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 100 g ciocolata, 200250 g unt, esenta de rom

mod de preparare

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aproximativ 10 minute pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort (24 cm) cam 6-10 min fiecare.




Crema:




Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca. Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite, apoi se lasa la frigider. Cand este foarte rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.




Foile se ung cu un strat de crema. O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.




Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar. Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.


Tortul Dobos se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

Incearca si Tort cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite