Torturi

Reteta Tort Dobos cu 10 foi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
>
Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20 de foi, deci implicit un aspect impunator si deosebit.

ingrediente

Ingrediente ptr. foi:
   14 oua
   280 g zahar
   240g faina
    
Ptr. crema:
   6 oua
   250 g zahar
   400 g ciocolata de lapte
   300g unt 85% grasime
    
Glazura de zahar:
   100 g de zahar
   50 g unt.

mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pina devin cremoase.
La rindul lor si albusurile vin batute cu 140 g zahar pina devine o spuma tare.

In crema de galbenusuri amestecam si faina apoi adaugam incet si spuma de albusuri.

Din acest amestec vor iesi in jur de 8-10 blaturi subtiri.




un blat se face pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina... se pun doua linguri mari din compozitia ptr. blat si se coc la temp de 220 °C pentru cateva minute, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se desprind cu un cutit apoi, usor.




Puteti folosi coala de hartie pentru copt, va fi mult mai usor, lasati foaia sa se raceasca pe hartie si o desprindeti doar in momentul montarii.




Crema:




Se bat ouale cu zaharul pe aburi pina devin o crema de consistenta mai
tare. Topim si ciocolata in aceasta crema si lasam sa se raceasca.
Dupa aceea amestecam untul in compozitia cremei.




Glazura de zahar:




Caramelizam 100 g de zahar. In acest zahar topim si 50 g unt. Turnam pe o hirtie de copt, unsa inainte.
Cind s-a racit zaharul caramelizat il spargem marunt si il aplicam pe tort.




Alternam straturi de foi si crema pana se termina, se oprese crema si pentru ornat in exterior. Se decoreaza cu zaharul caramelizat.




Reteta de tort Dobos cu 10 foi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.


Cel mai indicat este sa serviti tortul Dobos a doua zi, pentru ca foile sa se inmoaie.

Incearca si Tort Red Velvet | sau Catifea Rosie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos cu 10 foi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.