Torturi

Tort Flavia

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:50m 
diana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate

ingrediente

   350 gr. nuci macinate in masina de tocat carne
   350 gr. zahar
   50 gr. cacao
   1 pahar (200 ml) apa
   7 oua
   50 kg. frisca
   unt

mod de preparare

Se pun nucile, zaharul, cacaoa si apa intr-un vas de cca 2 kg. si se amesteca pe foc mic pina cind compozitia "pufneste" de 3-4 ori (trebuie sa arate ca o smintina groasa). Se raceste. Se amesteca apoi galbenusurile pe rind, unul cite unul. Se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, cu un virf de sare, apoi se includ in crema. Se unge o cratita nu prea mare (cam de 20 cm diametru) cu unt si faina, se tapeteaza cu pergament uns. Se toarna compozitia in tava. Se pune la cuptor, la foc potrivit, cca o ora, pina apar crapaturi pe suprafata. Se scoate si se raceste. Se rastoarna pe un platou si se imbraca in frisca batuta bine.
Se serveste rece
Incearca si Tort diplomat
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Flavia" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite