Torturi

Reteta Tort Hennessy

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2m 
liana10 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tortul Hennesy este un tort delicios si aromat, poate fi pregatit cu succes pentru orice ocazie festiva dar si cand ai pofta de ceva bun, dulce.

ingrediente

Ingrediente pentru blatyl de tort:
   8 oua
   1 cana de zahar
   100ml cafea concentrata
   200 g unt
   2 cani de faina
   1 plic praf de copt
   1 esenta de rom.
Ingrediente pentru insiropat:
   o cafea espresso
   3 linguri de zahar
   1 lingura lapte pudra pt. cafea
   2 linguri de coniac Hennessy.
Ingrediente pentru crema:
   150 ml coniac Hennessy
   3 oua
   100g faina
   4 linguri cu zahar pudra
   50 g ciocolata
   250 g unt
   100g cacao
   300 ml lapte.
Ingrediente pentru glazura:
   200g ciocolata amaruie
   200g zahar
   100 ml cafea concentrata
Ingrediente pentru ornat:
   un tub de glazura alba
   ciocolata alba maruntita
   1 pachet boabe de cafea de ciocolata amaruie. 100g unt.

mod de preparare

Se incepe cu prepararea blatului de tort. Pentru asta incepi sa separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare- eu adaug cativa stropi de otet, adaugi zaharul si continui sa bati pana cand acesta se topeste. Adaugi galbenusurile unul cate unul, adaugi cafeaua, untul topit rece, esenta de rom-o fiola mica si faina proaspat cernuta cu praful de copt. Ungi o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu ulei sau margarina si o tapetezi cu faina. Torni compozitia si lasi la cuptor 45 de minute. L-am taiat in 5.



Partea cu bulbuci de deasupra am inlaturat-o. Apoi, am insiropat fiecare cerc de tort cu cafea espresso imbunatatita cu 2 linguri de coniac.



Trecem apoi la prepararea cremei. Bate ouale cu zaharul pudra. Adauga faina proaspat cernuta, cacaua si ciocolata rasa. Toarna coniacul si laptele fierbinte. Lasa pe foc, amestecand energic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma si pune-l in crema racita. Apoi am impartit crema in patru.



Pentru prepararea glazurii intr-o craticioara amesteci cafeaua concentrata cu zaharul, untul si ciocolata de menaj rasa. Eu am folosit 2 table de ciocolata amaruie si nu le-am mai ras, ci le-am rupt in bucati. O pui pe foc si amesteci continuu pana se leaga. Iei de pe foc, lasi putin sa se raceasca si o torni peste prajitura.



Pentru ornat am folosit creioane pentru decor asa ca mi-a fost de real folos tubul alb, pe care l-am lasat 3 min. in apa fierbinte. Am trasat linii drepte de sus pana jos pe toata suprafata tortului, apoi linii verticale, in asa fel incat sa-mi dea niste romburi. Intr-un magazin de cartier am gasit un pliculet cu ciocolata alba maruntita, bucatele asa mai patratoase, nu stiu daca am dat vreo 3 lei pe el. Am presarat bucatelele de ciocolata alba pe toata suprafata tortului si boabe de cafea de ciocolata amaruie.


Tortul Hennesy se serveste alaturi de o cana de cafea sau un pahar de coniac.

Incearca si Tort de ciocolata cu fructe zaharisite
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hennessy" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.