Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat separat zece minute, impreuna
Se pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat separat zece minute, impreuna cu faina, pusa in ploaie. Se omogenizeaza bine si se framanta un aluat elastic, care se intinde foaie groasa si se coace intr-o forma rotunda. Se scoate din cuptor cand s-a rumenit usor si se lasa sa se raceasca o jumatate de ora in forma. Crema se pregateste astfel: se amesteca nucile macinate cu gemul sau marmelada de caise, se adauga frisca si se omogenizeaza. Cand blatul s-a racit, se taie felii in raza, se ung feliile cu crema, se unesc doua cate doua si se lasa pe platou.
Tortul se serveste numai dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Chec pufos
Papanasi fierti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii