Torturi

Reteta Tort indiana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se ame

ingrediente

Pentru blat:
   6 oua
   6 linguri zahar pudra
   6 lingurite faina
   vanilie
   750 gr frisca
Pentru glazura:
   2 linguri cacao
   2 lingurite zahar pudra
   1 lingurita unt
   100 ml lapte

mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se amesteca usor.


Se pune compozitia la copt, in tava tapetata cu unt si imbracata in hartie unsa, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Pentru glazura se fierbe laptele intr-o craticioara, se pune in lapte cacaua si zaharul apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul, frecand pana se raceste. Se taie blatul in doua foi inegale. Se aseaza foaia mai groasa pe un platou si pe ea se pune, cat mai in mijloc, frisca. Deasupra se aseaza foaia subtire care isi va lasa marginile in jos.




Se imbraca tortul in glazura. Alte retete de dulciuri:





Ciocolata de casa


Prajitura cu prune


Chec pufos
Incearca si Tort cu zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort indiana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.