Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se ame
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se amesteca usor.
Se pune compozitia la copt, in tava tapetata cu unt si imbracata in hartie unsa, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Pentru glazura se fierbe laptele intr-o craticioara, se pune in lapte cacaua si zaharul apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul, frecand pana se raceste. Se taie blatul in doua foi inegale. Se aseaza foaia mai groasa pe un platou si pe ea se pune, cat mai in mijloc, frisca. Deasupra se aseaza foaia subtire care isi va lasa marginile in jos.
Se imbraca tortul in glazura. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Prajitura cu prune
Chec pufos

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii