Torturi

Reteta Tort inimioara

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tort inimioara este un desert pe care il puteti face la orice ocazie aniversara dar mai ales de Valentine's. Pe culinar.ro mai gasiti si alte retete de tort care pot fi facute la aniversari.

ingrediente

Blat:
   4 oua
   1 albus
   100 g zahar
   60 g unt
   50 ml lapte
   30 g cacao
   120 g faina
   10 g praf de copt
Crema:
   370 g iaurt simplu
   75 g zahar
   400 g ananas in sirop
   200 ml frisca
   10 g gelatina
Decor:
   150 ml frisca
   80 g nuca de cocos
   1 plic tort gelee

mod de preparare

Ouale se separa. Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare; se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand, untul topit si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, apoi se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.
Turnam aluatul intr-o tava in forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau intr-o forma rotunda(24 cm), cu peretii detasabili, unsa cu grasime si tapetata cu faina.
Blatul se coace 45 minute (15 minute la temperatura maxima, apoi la foc mic). Se lasa la racit, apoi se scoate din forma. Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor, restul de blat se taie in 2 foi.

Crema:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Frisca se bate spuma tare. Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte. Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva, NU SE FIERBE. Gelatina se incorporeaza in 3 linguri de iaurt, amestecand energic, apoi se incorporeaza in restul de iaurt. Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine. In crema se incorporeaza ananasul taiat.

Asamblare:
Peretii tavii in care am copt blatul se pune pe un platou. In interiorul peretilor se pune primul blat,se insiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt. Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat. Se lasa a frigider peste noapte.

Decor:
Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi in mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica.
Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna intr-o tava intinsa, tapetata cu folie alimentara. Se lasa la rece, apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici.
Nuca de cocos se pune intr-o tigaie de teflon, fara grasime si se rumeneste putin.
Tortul se imbraca in frisca, marginile se presara cu nuca de cocos. In mijloc punem inimioara mare, in mijlocul ei pe cea din jeleu, iar pe o parte cea de cacao.


Tortul inimioara se poate servi de Valentine's sau Dragobete sau orice ocazie festiva.

Incearca si Tort cu martipan si pere in vin rosu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.