Tort Jos Paralia, cu ciocolata

Blat: galbenusurile se bat freaca spuma cu zaharul, albusurile se bat spuma intre timp, la galbenusuri se adauga ciocolata topita pe baimarin, se adau

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Jos Paralia, cu ciocolata

Ingrediente

  • blat mare:
  • 8 oua
  • 8 ling. faina
  • 8 ling zahar
  • ciocolata menaj topita
  • praf de copt 2 pl. la fel blat mic in jum.masura
  • sirop: 2 cani de zahar si esenta rom
  • apa
  • crema: frisca lichida 300 gr
  • ciocolata alba menaj 400 gr
  • frisca batuta 300 gr
  • gelatina 2 plicuri

Mod de preparare

Blat: galbenusurile se bat freaca spuma cu zaharul, albusurile se bat spuma intre timp, la galbenusuri se adauga ciocolata topita pe baimarin, se adauga faina si apoi si se pune praful de copt, pe urma se incorporeaza albusurile batute spune incet incat sa nu-l zdrobim.

Sirop: se caramelizeaza zaharul si cind a prins culoare se pune un pic de apa c-am o cana si se lasa la topit, dupa care se adauga esenta de rom.

Crema:se pune la fiert frisca lichida si ciocolata la topit in ea, cind e topita se lasa la racit si se adauga apoi gelatina inmuiata inainte, apoi se adauga la frisca batuta.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci