Acest tort se prepara fara coacere
Maruntim covrigii si ii amestecam cu lichiorul de portocale si untul care a fost topit la bain marie.
Asezam compozitia obtinuta intr-o forma de copt detasabila, imbracata in hartie de copt si presam ca sa obtinem un blat uniform. Eu am pus fundul tavii de copt invers, astfel este mai usor de scos tortul.
Punem cele 6 foi de gelatina la inmuiat in sucul de la clementine, apoi adaugam o lingura de apa calda ca sa ajute la dizolvarea completa.
Amestecam iaurtul cu mierea, coaja rasa de la o portocala si gelatina.
Incorporam in compozitia de iaurt merisoarele uscate si fructele confiate.
Turnam compozitia peste blat si dam la frigider pentru circa 3 ore.
Cand tortul s-a asezat, il scoatem din forma detasabila, il asezam pe platoul de servire si inlaturam hartia de copt de pe margine.
Ornam tortul cu felii de portocale, coacaze, fructe confiate si frunzulite de menta.
Pofta buna !

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii