Tort my way

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi. Se pune pe foc apa si untul. Cand inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort my way

Ingrediente

  • 300 ml apa
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • frisca lichida pentru umplut 500 gr
  • dulceata sau jeleu
  • o mana de fructe uscate sau proaspete
  • glazura de ciocolata: 200 de gr de ciocolata cu lapte cu 200 gr de frisca lichida

Mod de preparare

Se deseneaza pe hartie de copt un cerc de diametru 24 cm. Se repeta operatia inca de doua ori, pe alte doua foi.

Se pune pe foc apa si untul. Cand incepe sa fiarba se da la o parte.

Se adauga faina cernuta si se amesteca bine cu lingura.

Cand incepe sa se desprinda de vas se da la o parte. Se lasa la racit.

Se adauga pe rand ouale amestecand bine unul dupa altul.

Compozitia trebuie sa curga.

Se intinde bine in primul cerc compozitia.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil la 220 grade pentru 15 minute(depinde de cuptor.)

Se scoate si se lasa la racit.

Se repeta operatia cu celelalte doua foi.

Intre timp se bate frisca.

Asamblarea tortului:

In forma de tort cu pereti detasabili se aseaza primul blat.

Se unge cu dulceata in strat subtire.

Peste acesta se adauga jumatate din frisca si deasupra o parte din fructe.

Se acopera cu al doilea blat si se repeta operatia.

Deasupra si pe marginile tortului se toarna glazura.

Se decoreaza dupa cum se doreste.

Se da tortul la frigider pentru cateva ore
Reteta Tort my way a fost propusa de EATALY

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!