Tort negresa cu banane

Tortul negresa cu banane este o reteta care poate face parte dintr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, oua, ulei, zahar, lamaie, banane.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort negresa cu banane

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/2 cana apa
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema pasticcera:
  • 400 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • coaja unei lamai
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Tortul negresa cu banane este o reteta care trebuie sa faca parte din meniul unei ocazii deosebite petrecute in familie. Pentru prepararea acestui tort trebuie sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia pentru tort va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.

Gustul aparte al acestui tort este dat de crema pasticerra

Pentru a prepara crema pasticcera procedam astfel:

Punem laptele sa fiarba, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Batonul de vanilie se adauga si el dar inainte se desface pe lung si se razuiesc semintele si se pun si ele – pt o mai buna savoare si parfum. Separat se amesteca cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusurile. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec se amesteca bine unind totul si se pune din nou sa mai dea intr-un clocot. Imediat ce se incheaga se da deoparte sa se raceasca. Peste crema pusa pe blat se adauga un strat de banane si se pune la frigider. Se glazureaza si se orneaza.


Reteta Tort negresa cu banane a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise