Torturi

Reteta Tort negresa cu banane

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
Tortul negresa cu banane este o reteta care poate face parte dintr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, oua, ulei, zahar, lamaie, banane.

ingrediente

Blat:
   5 oua
   200 g zahar
   200 ml ulei
   1/2 cana apa
   250 g faina
   1 plic praf de copt
   2 linguri cacao
Crema pasticcera:
   400 g zahar
   8 galbenusuri
   coaja unei lamai
   100 g faina
   1 l lapte mai gras
   1 baton de vanilie

mod de preparare




Tortul negresa cu banane este o reteta care trebuie sa faca parte din meniul unei ocazii deosebite petrecute in familie. Pentru prepararea acestui tort trebuie sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia pentru tort va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.




Gustul aparte al acestui tort este dat de crema pasticerra




Pentru a prepara crema pasticcera procedam astfel:




Punem laptele sa fiarba, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Batonul de vanilie se adauga si el dar inainte se desface pe lung si se razuiesc semintele si se pun si ele – pt o mai buna savoare si parfum. Separat se amesteca cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusurile. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec se amesteca bine unind totul si se pune din nou sa mai dea intr-un clocot. Imediat ce se incheaga se da deoparte sa se raceasca. Peste crema pusa pe blat se adauga un strat de banane si se pune la frigider. Se glazureaza si se orneaza.





Reteta Tort negresa cu banane a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro




Alte retete de torturi recomandate

Incearca si Tort cu crema de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort negresa cu banane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.