Tort negresa cu banane

Tortul negresa cu banane este o reteta care poate face parte dintr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele necesare sunt: faina, oua, ulei, zahar, lamaie, banane.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort negresa cu banane

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/2 cana apa
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema pasticcera:
  • 400 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • coaja unei lamai
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Tortul negresa cu banane este o reteta care trebuie sa faca parte din meniul unei ocazii deosebite petrecute in familie. Pentru prepararea acestui tort trebuie sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia pentru tort va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.

Gustul aparte al acestui tort este dat de crema pasticerra

Pentru a prepara crema pasticcera procedam astfel:

Punem laptele sa fiarba, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Batonul de vanilie se adauga si el dar inainte se desface pe lung si se razuiesc semintele si se pun si ele – pt o mai buna savoare si parfum. Separat se amesteca cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusurile. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec se amesteca bine unind totul si se pune din nou sa mai dea intr-un clocot. Imediat ce se incheaga se da deoparte sa se raceasca. Peste crema pusa pe blat se adauga un strat de banane si se pune la frigider. Se glazureaza si se orneaza.


Reteta Tort negresa cu banane a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc