Tort Olandez cu visine

Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime si putin mai mari decat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 60 g jeleu de coacaze
  • 80 g fondant
  • 750 ml frisca
  • 100 g zahar
  • 450 g compot de visine
  • putina scortisoara
  • 3 lingurite amidon

Mod de preparare

Intinde foietajul pe o plansa presarata cu faina si impatura-l. Imparte foietajul in trei parti, intinde-i de 3-4 mm grosime si putin mai mari decat forma de tort. Aseaza foile in tava tapetata cu hartie de copt. Taie foaia de jur imprejur, dupa care lasa-o sa se odihneasca timp de 15 minute. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Infige de mai multe ori o furculita in cele trei foi si coace-le aproximativ 10 minute. In acest timpe scurge visinele. Fierbe zeama de visine cu scortisoara si 50 g de zahar, adauga amidon, fierbe din nou, dupa care adauga visinele si lasa amestecul la racit. Poti taia foile calde in forme rotunde. Aseaza cea mai frumoasa foaie pe plansa, cu partea de sus in jos si unge cu jeleul de coacaze fierbinte, dat prin strecuratoare. Lasa-l sa se intareasca, dupe care unge cu fondant. In asa fel vei obtine o suprafata rozalie si stralucitoare. Cand s-a intarit, imparte-l cu un cutit pentru tort in 12 parti. Bate spuma tare frisca cu zahar. Unge o foaie cu un strat subtire de frisca. Decoreaza marginea foii cu 3 inele din frisca. Imparte visinele intre inele (pune deoparte 12 boabe pentru decor). Aseaza urmatoarea foaie in forma, peste foaia de jos umpluta, dupa care unge cu frisca. Ridica putin forma si aseaz-o inapoi pe plansa, eliminand astfel eventualele bule de aer formate in umplutura. Scoate inelul si unge marginea tortului cu frisca, dupa care aseaza peste tort foaia de sus, unsa cu glazura. Decoreaza fiecare felie cu un trandafir din frisca si cate o visina. Poti pregati si in forma de patrat.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Cremeş (cremşnit)
Bucataras.RO

Cremeş (cremşnit)

Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele. In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am...

Cremeş (cremşnit)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!