Tort Om de zapada

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Om de zapada

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 si 1/2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 180 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • 2 ciocolati albe
  • 50 ml frisca lichida
  • Sirop (de zahar ars):
  • 4 linguri de zahar
  • apa
  • esenta de rom
  • Pt ornare:
  • nuca de cocos
  • 1 ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se dau la cuptor in doua vase rotunde.

Dupa ce se racesc blaturile se taie (unul se lasa in forma care este si la celalat se inlatura surplusul pana ii dam o forma rotunda- pentru capul omului de zapada).

In acelasi vas in care am copt unul din blaturi, punem o folie alimentara umezita, punem varful bulgarelui il insiropam, asezam crema, punem urmatoarea felie si repetam operatiunea (eu am taiat bulgarele mare in 3). Dupa ce am terminat si ultima felie de insiropat acoperim cu marginile foliei si dam la frigider peste noapte.

Pentru capul omului de zapada facem aceeasi operatiune dar folosim o ceasca drept suport.

A doua zi scoatem blaturile si le rasturnam in 2 farfurii separate.

Facem glazura: topim ciocolata alba in frisca lichida si turnam peste cele 2 blaturi. Nivelam cu cutitul. Dam 5 minute la frigider apoi le acoatem si punem nuca de cocos pe care o presam putin pe glazura sa prinda cat mai multa. Dam din nou la frigider.

Intr-o hartie de briosa turanam ciocolata neagra topita in frisca lichida- pentru palarie si din ce ramane facem nasturii, ochii si matura (coada maturii o turnam peste jumatate de scobitoare, jumatate sa ramana afara pentru a o putea fiza in omul de zapada mai bine).

Nasul si gura eu le-am facut din sugus.


Toate le tinem dezasamblate pana aproape de ora servirii. Eu le-am asamblat inainte cu 5 minute de servire.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci