Tort racoritor Diplomat

Tortul diplomat este rafinat, racoritor, ti se topeste in gura. Ce mai poti sa iti doresti de la un tort? In plus poti sa adaptezi reteta cu fructele tale preferate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort racoritor Diplomat

Ingrediente

  • 1 litru frisca animala
  • 1200 ml lapte
  • 11 linguri zahar (din care 3 pudra)
  • 1 compot ananas(sau un ananas proaspat)
  • 4 buc. praf de frisca
  • 4 intaritoare frisca
  • 1 gelatina fin maruntita
  • 1 lingura faina
  • 1 budinca vanilie
  • piscoturi (22 buc.)
  • fructe: struguri
  • cirese
  • etc.
  • oua

Mod de preparare

Etapa I:

Se face o crema, astfel: 4 galbenusuri+8 linguri de zahar+1 lingura faina+1 budinca vanilie se amesteca impreuna cu 600 ml lapte si se fierb amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce a dat doua trei clocote se ia de pe foc si separat se bat albuaurile de la cele 4 oua. Albusurile batute spuma se amesteca cu crema fierbinte, usor de jos in sus, si se mai pun putin pe foc sa mai dea un clocot. Cand am inceput sa batem albusurile, punem un plic de gelatina in 50 ml. apa rece. Dupa ce crema este gata, gelatina astfel inmuiata, o punem pe foc pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba, si amestecand mereu pana la dizolvarea completa a granulelor. Cand e gata, se toarna incet peste crema care e inca fierbinte si se omogenizeaza usor. Se da crema la racit (intr-un vas cu apa rece sau daca afara e frig, pe un pervaz).

Etapa II:

Se pregatesc 2 tavi de chec, punand folie de nylon a.i dupa umplerea tavilor folia sa imbrace toata crema. Separat se marunteste ananasul si se scurge de zeama. Dupa ce crema de la etapa I s-a racit complet, se bate frisca animala. Cand aceasta e complet crescuta 2-3 linguri de zahar pudra (dupa gust) si 1-2 intaritoare (in functie de consistenta- o frisca mai putin grasa are nevoie de 2 int ) Se toarna compozitia astfel obtinuta in cele doua tavi de chec, in care s-a pus folie iar deasupra se aseaza piscoturi (cca 11 buc. in fiecare tava). Se acopera cu marginile foliei totul si se da la frigider pana a doua zi.

Etapa III: Ornarea tortului diplomat se face in functie de situatie. Se pot orna amandoua bucatile odata, sau pe rand, chiar in zile diferite (tortul sta la frigider fara sa se strice aprox o saptamana (in tava de chec infoliat). Pentru ornare se ia o tava de chec, se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou, apoi se indeparteaza intreaga folie. Fiecare bucata de tort se orneaza cu 2 plicuri frisca+300 ml. lapte rece+ 1 intaritor de frisca, cu ajutorul unui cornet. Pe deasupra se pot pune diferite fructe: struguri, cirese, visine, etc.

Un alt sfat de ornare: Toata compozitia se toarna intr-o tava mare de prajitura imbracata in folie, iar in loc de piscoturi se face un blat subire din 4 oua . Se obtine astfel un tort urias diplomat . Acest tort se consuma rece de la frigider fiind un tort excelent racoritor in zilele caniculare de vara.


Reteta Tort racoritor Diplomat a fost propusa de gloxinia.

Tortul racoritor diplomat se serveste rece, cu fructe proaspete daca mai doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400
Bucataras.RO

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

Cele mai parfumate și mai bune fructe ale toamnei mi se par gutuile, așa că este normal să facem tot ce se poate pentru a...

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga