Torturi

Reteta Tort racoritor Diplomat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Tortul diplomat este rafinat, racoritor, ti se topeste in gura. Ce mai poti sa iti doresti de la un tort? In plus poti sa adaptezi reteta cu fructele tale preferate.

ingrediente

   1 litru frisca animala
   1200 ml lapte
   11 linguri zahar (din care 3 pudra)
   1 compot ananas(sau un ananas proaspat)
   4 buc. praf de frisca
   4 intaritoare frisca
   1 gelatina fin maruntita
   1 lingura faina
   1 budinca vanilie
   piscoturi (22 buc.)
   fructe: struguri
   cirese
   etc.
   oua

mod de preparare

Etapa I:




Se face o crema, astfel: 4 galbenusuri+8 linguri de zahar+1 lingura faina+1 budinca vanilie se amesteca impreuna cu 600 ml lapte si se fierb amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce a dat doua trei clocote se ia de pe foc si separat se bat albuaurile de la cele 4 oua. Albusurile batute spuma se amesteca cu crema fierbinte, usor de jos in sus, si se mai pun putin pe foc sa mai dea un clocot. Cand am inceput sa batem albusurile, punem un plic de gelatina in 50 ml. apa rece. Dupa ce crema este gata, gelatina astfel inmuiata, o punem pe foc pe baie de aburi, avand grija sa nu fiarba, si amestecand mereu pana la dizolvarea completa a granulelor. Cand e gata, se toarna incet peste crema care e inca fierbinte si se omogenizeaza usor. Se da crema la racit (intr-un vas cu apa rece sau daca afara e frig, pe un pervaz).




Etapa II:




Se pregatesc 2 tavi de chec, punand folie de nylon a.i dupa umplerea tavilor folia sa imbrace toata crema. Separat se marunteste ananasul si se scurge de zeama. Dupa ce crema de la etapa I s-a racit complet, se bate frisca animala. Cand aceasta e complet crescuta 2-3 linguri de zahar pudra (dupa gust) si 1-2 intaritoare (in functie de consistenta- o frisca mai putin grasa are nevoie de 2 int ) Se toarna compozitia astfel obtinuta in cele doua tavi de chec, in care s-a pus folie iar deasupra se aseaza piscoturi (cca 11 buc. in fiecare tava). Se acopera cu marginile foliei totul si se da la frigider pana a doua zi.




Etapa III: Ornarea tortului diplomat se face in functie de situatie. Se pot orna amandoua bucatile odata, sau pe rand, chiar in zile diferite (tortul sta la frigider fara sa se strice aprox o saptamana (in tava de chec infoliat). Pentru ornare se ia o tava de chec, se indeparteaza folia de deasupra, se rastoarna pe un platou, apoi se indeparteaza intreaga folie. Fiecare bucata de tort se orneaza cu 2 plicuri frisca+300 ml. lapte rece+ 1 intaritor de frisca, cu ajutorul unui cornet. Pe deasupra se pot pune diferite fructe: struguri, cirese, visine, etc.




Un alt sfat de ornare: Toata compozitia se toarna intr-o tava mare de prajitura imbracata in folie, iar in loc de piscoturi se face un blat subire din 4 oua . Se obtine astfel un tort urias diplomat . Acest tort se consuma rece de la frigider fiind un tort excelent racoritor in zilele caniculare de vara.


Reteta Tort racoritor Diplomat a fost propusa de gloxinia.




Tortul racoritor diplomat se serveste rece, cu fructe proaspete daca mai doriti.

Incearca si Tort Snickers-Bounty
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor Diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.