Torturi

Reteta Tort racoros cu fructe de padure si cirese

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
linet postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
Tort racoros cu fructe de padure si cirese este o reteta de tort potrivita pentru zilele calde de vara, cu blat pufos de pandispan si crema racoroasa de fructe.

ingrediente

Ptr blatul pandispan:
   3 oua(medii)
   100gr fructoza(6 linguri rase-se poate inlocui cu zahar dar eu incerc sa-mi tin sub control greutatea…care nu este
   prea mica)
   2 linguri ulei(nu l-am cantarit)
   90 gr faina(6linguri)
   un varf praf de copt
   un pliculet zahar vanilat
   Ptr cremele cu fructe
   500 gr mascarpone
   300gr frisca lichida
   40 gr fructoza(optional)
   10 gr gelatin
   200 gr fructe de padure
   200 gr cirese fara samburi

mod de preparare

Mod de preparare:
Ptr blat:




Se separa oualele. Galbenusurile se freaca cu 3linguri (50gr ) fructoza, uleiul si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand sunt batete bat se adauga in ploaie fructoza. Se mai bate putin pana la intarire. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga peste ele faina si praful de copt care au fost in prealabil amestecate si cernute (pentru aerare) daca se vrea…
Se toarna intr-o forma detasabila cu diametrul de 24cm si se introduce in cuptor maxim 15 minute pe gratar la nivel 3/4sus(cuptorul incalzit in prealabil ).




Ptr crème:




Se amesteca mascarponele(dupa ce a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore-esential la amestecul cu gelatin deoarece daca este prea rece gelatina se incheaga rapid nu se mai amesteca cu crema) cu frisca batuta bine (frisca lichida necesita baterea de la rece obligatoriu ,dar dupa batere va fi si ea tinuta ½ ora la temperature camerei) si se imparte crema in doua intr-una introducandu-se piure de fructe de padure iar in celalta piure de cirese.
Atat din fructele de padure cat si din cirese se face piure(cu un mixer vertical-dar piure separat pentru fiecare fruct). La fructele de padure(eu am avut congelate) avand in vedere ca sunt mai multe coacaze gustul mi s-a parut cam acru si am adaugat 2linguri fructoza.
Intre timp am pus la hidratat gelatin cu 2 linguri apa(cate 5 grame pentru fiecare fruct+1linguri apa) si am preparat-o pe rand asa cum scrie pe pachet (adica dupa hidratare se pune pe bain-marin si se amesteca pana la topire dar fara sa fiarba).
Dupa ce blatul s-a copt se imbraca forma in folie alimentara si se aseaza blatul din nou in ea dupa care se aseaza crema cu piureul de fructe de padure(eu dupa ca l-am intins am infipt in el mure si zmeura) si se da la frigider 1 ora si apoi se adauga si cea dea doua crema cu piureul de cirese(de aceea am specificat ca gelatina sa se prepare in doua parti).
Se orneaza dupa bunul plac.




http://shabbychicshop.ro/2484-zambila


Ideal a se servi tortul racoros cu fructe a doua zi dar se poate si dupa 3 ore.Deasemenea se poate ansambla si in forme mai mici atat cat ar insemna o portie(foto.7)

Incearca si Tort cu crema de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu fructe de padure si cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.