Tort racoros cu fructe de padure si cirese este o reteta de tort potrivita pentru zilele calde de vara, cu blat pufos de pandispan si crema racoroasa de fructe.
Mod de preparare:
Ptr blat:
Se separa oualele. Galbenusurile se freaca cu 3linguri (50gr ) fructoza, uleiul si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand sunt batete bat se adauga in ploaie fructoza. Se mai bate putin pana la intarire. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga peste ele faina si praful de copt care au fost in prealabil amestecate si cernute (pentru aerare) daca se vrea…
Se toarna intr-o forma detasabila cu diametrul de 24cm si se introduce in cuptor maxim 15 minute pe gratar la nivel 3/4sus(cuptorul incalzit in prealabil ).
Ptr crème:
Se amesteca mascarponele(dupa ce a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore-esential la amestecul cu gelatin deoarece daca este prea rece gelatina se incheaga rapid nu se mai amesteca cu crema) cu frisca batuta bine (frisca lichida necesita baterea de la rece obligatoriu ,dar dupa batere va fi si ea tinuta ½ ora la temperature camerei) si se imparte crema in doua intr-una introducandu-se piure de fructe de padure iar in celalta piure de cirese.
Atat din fructele de padure cat si din cirese se face piure(cu un mixer vertical-dar piure separat pentru fiecare fruct). La fructele de padure(eu am avut congelate) avand in vedere ca sunt mai multe coacaze gustul mi s-a parut cam acru si am adaugat 2linguri fructoza.
Intre timp am pus la hidratat gelatin cu 2 linguri apa(cate 5 grame pentru fiecare fruct+1linguri apa) si am preparat-o pe rand asa cum scrie pe pachet (adica dupa hidratare se pune pe bain-marin si se amesteca pana la topire dar fara sa fiarba).
Dupa ce blatul s-a copt se imbraca forma in folie alimentara si se aseaza blatul din nou in ea dupa care se aseaza crema cu piureul de fructe de padure(eu dupa ca l-am intins am infipt in el mure si zmeura) si se da la frigider 1 ora si apoi se adauga si cea dea doua crema cu piureul de cirese(de aceea am specificat ca gelatina sa se prepare in doua parti).
Se orneaza dupa bunul plac.
http://shabbychicshop.ro/2484-zambila
Ideal a se servi tortul racoros cu fructe a doua zi dar se poate si dupa 3 ore.Deasemenea se poate ansambla si in forme mai mici atat cat ar insemna o portie(foto.7)
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloIn zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...
Tarta cu branza si stafideReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii