Tort raffaello

Pentru tortul raffaello aveti nevoie de unt, zahar, cocos, faina, branza de vaci si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura lichior de cocos
  • 50 gr nuca de cocos
  • Pentru crema:
  • 200 ml lapte condensat
  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 gr branza
  • 2 pachetele gelatina
  • 100 gr migdale
  • 1 plic plic zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde o foaie cu diametrul de 22 cm si se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade, timp de 15 minute. Intre timp se prajesc migdalele, iar gelatina se dizolva in apa calduta. Se asaza intr-o salatiera o folie alimentara. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul vanilat, branza si laptele de cocos. Se amesteca frisca cu gelatina, migdalele si amestecul pregatit anterior. Se rastoarna totul in vasul cu folie si se lasa pana a doua zi dimineata la frigider. Se asaza blatul pe un platou, se rastoarna crema peste el, se scoate folia si se decoreaza cu nuca de cocos.


Se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Prajituri simple

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori