Tort Regina Maria

Tortul Regina Maria este o reteta de tort deosebit, fenomenal as spune. Blat crocant, crema de miere si cafea, visine si fructul pasiunii are un gust deosebit!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Regina Maria

Ingrediente

  • Blat I:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g arahide maruntite
  • 3 linguri coniac
  • Blat II:
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 125g unt
  • 125g ricotta
  • 65ml cappuccino
  • 100g cioccolato
  • Blat crocant:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • 170g muesli cu miere
  • 1lingurita de zahar pudra
  • 50g creme-fraiche
  • Sos-crema de visine:
  • 370g visine din compot
  • 20g amidon de cartofi
  • sucul visinelor
  • 30g zahar
  • baton de scortisoara
  • Crema de miere cu aroma de cafea:
  • espresso: 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de cafea
  • espresso
  • Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii :
  • 5g gelatina
  • 150g iaurt
  • 25 g miere
  • 100ml frisca
  • o portie Gran Soleil cu aroma de fructul pasiunii.

Mod de preparare

Blat I:

Se amestesca faina cu cacao si praful de copt. Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale apoi ricotta si apoi cappuccino. Compozitiei i se adauga putin cate putin amestecul de faina, cacao si praf de copt. Am impartit compozitia in doua jumatati In prima jumatate am adaugat arahidele si coniacul. Si-am pus in tava unsa si cu hartie de copt si apoi la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii.

Blat II:

In cealalta jumatate de compozitie am adaugat ciocolata topita. Am pus in tava si tava la cuptor tot la 180°C si tot pana la proba scobitorii.

Sos-crema de visine:

In 3-4 linguri de suc de compot am diluat amidonul. Restul de suc l-am amestecat cu zaharul si batonul de scortisoara si am pus pe foc pana la punctul de fierbere. Am adaugat amidonul diluat si-am mai tinut pe foc vreo doua minute. Am indepartat de foc si-am adaugat visinele si Kirsch-ul, indepartand batonul de scortisoara. Am lasat compozitia sa se raceasca.

Apoi am preparat cremele:

Si aici am procedat ca si la blaturi. Am preparat crema, am impartit-o in doua si in fiecare jumatate am adaugat apoi aromele (Gran Soleil).

Crema de miere cu aroma de cafea espresso:

Agarul l-am pus la diluat in putin lapte rece, apoi l-am fiert 5 minute pe foc. Iaurtul l-am amestecat cu mierea si-am adaugat agarul. Am pus putin la rece compozitia si-am amestecat apoi cu frisca. La acest moment am impartit compozitia in doua parti: In prima parte am adaugat Gran Soleil cafea espresso si-am obtinut prima crema.

Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii : In a doua jumatate a cremei am adaugat Gran Soleil cu fructul pasiunii, deci si a doua crema a fost gata. Gran Soleil este un preparat cu diferite arome care este lichid si care se pune la congelator.

Blat crocant:

Ciocolata se topeste la bainmarie cu untul. Se adauga muesli. Asamblarea tortului: Blatul I l-am insiropat cu cappuccino si l-am taiat in bucati mici gen triunghiuri si-am tapetat peretii unui castron in forma de cupola. Am pus un strat de sos-crema de visine, apoi un blat de cioco, deci blatul II, crema cu aroma de cafea espresso peste care am pus un nou strat de sos de visine. Am pus la congelator pt 10minute

Un alt blat de ciocolata, crema de miere cu aroma de fructul pasiunii, ultimul strat de blat II si deasupra am intins blatul crocant. Am lasat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos din forma, l-am acoperit cu unt si l-am decorat.


Reteta Tort Regina Maria a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Bucataras.RO

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

 Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .  

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise