Torturi

Reteta Tort Sacher

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care fierbe apa). 2. Se pune un

ingrediente

(pentru 12 felii):
   Blatul: 150 g ciocolata amaruie
   130 g unt moale
   110 g zahar pudra
   110 g zahar tos
   1 baton de vanilie (miezul)
   6 galbenusuri
   6 albusuri
   125 g faina
   Umplutura si glazura: 300 g dulceata de caise
   200 g zahar
   1/8 l apa
   200 g ciocolata amaruie

mod de preparare

1. Se taie ciocolata bucatele, se pune intr-un vas de yena si se lasa sa se topeasca pe baie de aburi (peste un vas in care fierbe apa).
2. Se pune untul moale (lasat de seara la un loc cald) intr-un castron mai inalt, se cerne deasupra zaharul pudra si se adauga maduva de vanilie. Se bat bine cu mixerul, adaugandu-se rand pe rand cate un galbenus si cate putina ciocolata topita. Separat, se bat albusurile spuma (cu zaharul tos turnat in ploaie), si se introduc in crema de ciocolata, mai intai 2/3 din albus, apoi faina (cernuta), amestecandu-se usor, iar pe urma si restul de albusuri.
3. Se acopera fundul unei forme (cu diametrul de 24 cm) cu hartie, se toarna compozitia si se intinde cu o spatula sau un cutit mai lat, pentru ca suprafata sa fie dreapta. Se coace 15 minute in cuptorul incins dinainte - cu usa intredeschisa (se baga o lingura de lemn in deschizatura) - dupa care se inchide usa cuptorului si se mai coace 30-40 de minute.
4. Se scoate forma din cuptor, se desprinde aluatul de pe margini si se rastoarna blatul pe un fund de lemn. Se indeparteaza hartia si se lasa sa se raceasca putin (circa 20 de minute). Se intoarce pe partea cealalta si se lasa pana ce se raceste de tot. Apoi se taie in doua pe orizontala.
5. Se incalzeste dulceata intr-o craticioara, amestecand intruna, si cu jumatate din cantitate se unge partea de jos a tortului (primul blat). Se asaza deasupra cealalta parte, se apasa usor si se unge si ea cu dulceata ramasa.
6. Prepararea glazurii: se lasa sa fiarba zaharul cu apa exact 4 minute (in clocot). Se taie ciocolata marunt, 150 g se pun la topit pe baie de aburi, dupa care se adauga putin cate putin la siropul de zahar, pana ce se obtine o glazura groasa si neteda. Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede intai pe suprafata si apoi pe margini. Se pune tortul pe un platou si se lasa sa se-ntareasca glazura. Se inmoaie un cutit in apa fierbinte si se marcheaza pe tort cu cele 12 felii. Se inmoaie si restul de ciocolata - tot pe baie de aburi - si se orneaza tortul dupa dorinta, cu un cornet. Tortul se lasa peste noapte la rece. Se serveste cu frisca pusa deasupra, pe farfurie, cand e servit.
Incearca si Tort de trandafiri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.