Torturi

Reteta Tort sweet thirteen

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Blat:
Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.
Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adauga

ingrediente

   Blat: 520 caise din compot
   150g unt
   125g zahar
   3 oua
   150g faina
   25g amidon de porumb
   1 lingurita praf de copt
   Crema de ricotta cu caise: 250g ricotta
   75g zahar pudra
   8 foi de gelatina
   2 lingurite de suc de lamaie
   3 lingurite lichior de caise sau brandy
   400ml frisca
   Mou de ciocolata: 330g zahar
   100g zahar brun
   60g ciocolata amaruie
   2 linguri de glucosiu (sau miere)
   125g smantana
   60ml lapte
   40g unt

mod de preparare

Blat:


Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.


Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema. Adaugati si caisele taiate in cubulete. Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor


la 180°C timp de 35 de minute.


Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar.


Cand s-a racit taiati-l in doua.





Crema de ricotta cu caise


Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.


Caisele ramase transformati-le in piure si adaugati ricotta si zaharul pudra.


Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.


La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn.





Mou de ciocolata


Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,


siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la punctul de fierbere. Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba


fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura de 116°. In acest moment adaugati untul dar fara a amesteca.


Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura.


Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore.





Asamblarea tortului





In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat, apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema.


Deasupra puneti "blatul" de mou. Eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului. Adaugati restul de crema si terminati cu al doilea blat.





IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta in caz de umiditate. Deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua straturi de crema si nu am facut bine. Din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput


sa se topeasca. Ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre alte doua blaturi in asamblarea unui tort.


Mou poate fi folosita ca atare simpla pe post de dulce cotidian.





Decorati in functie de imaginatie si placere
Reteta Tort sweet thirteen a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort de capsuni si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sweet thirteen" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.