Tiramisu reţetă cu blat

Desi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • U praf de sare
  • 90g zahar
  • 50 g faina
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 60 ml cafea neagra
  • 75 ml Amqretto
  • 500 g crema de cascaval mascarpone
  • 250 g branza
  • 50 g zahar
  • 1 plic de gelatina incolora
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu blat

Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la oua, se amesteca usor.

Compozitia se desarta in forma de tort cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce in cuptorul incalzit la 200°C pentru 15 – 20 de minute pana se rumeneste.

Se raceste in forma de tort si a doua zi se taie pe orizontala, in doua blaturi.

Pentru umplutura, cafeaua se amesteca cu 3 linguri de lichior Amaretto.

Crema de cascaval mascarpone, branza, zaharul si restul de amaretto se amesteca sa fie o compozitie omogena.

Gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa, se incalzeste pana se topeste. Se amesteca putina crema de cascaval mascarpone cu gelatina, compzitia se adauga la crema de mascarpone ramasa. Se amesteca din nou si se pune la rece.

Frisca se bate cu zaharul vanilat si se amesteca cu compozitia intarita.

Primul blat se asaza pe platou si se inchide in forma de tort. Blatul se acopera cu 4-5 linguri de crema, se acopera cu celalalt blat care se stropeste cu amestec de cafea si amaretto. Crema ramasa se pune deasupra, se niveleaza si se presara abundent cu pudra de cacao.
Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert tort cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata

"retete festive de iarna" Recent a fost ziua de naștere a fetiței noastre și astazi am sărbătorit-o. Tortul a...

Desert tort cu ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!