Tiramisu reţetă cu blat

Desi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • U praf de sare
  • 90g zahar
  • 50 g faina
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 60 ml cafea neagra
  • 75 ml Amqretto
  • 500 g crema de cascaval mascarpone
  • 250 g branza
  • 50 g zahar
  • 1 plic de gelatina incolora
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu blat

Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la oua, se amesteca usor.

Compozitia se desarta in forma de tort cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce in cuptorul incalzit la 200°C pentru 15 – 20 de minute pana se rumeneste.

Se raceste in forma de tort si a doua zi se taie pe orizontala, in doua blaturi.

Pentru umplutura, cafeaua se amesteca cu 3 linguri de lichior Amaretto.

Crema de cascaval mascarpone, branza, zaharul si restul de amaretto se amesteca sa fie o compozitie omogena.

Gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa, se incalzeste pana se topeste. Se amesteca putina crema de cascaval mascarpone cu gelatina, compzitia se adauga la crema de mascarpone ramasa. Se amesteca din nou si se pune la rece.

Frisca se bate cu zaharul vanilat si se amesteca cu compozitia intarita.

Primul blat se asaza pe platou si se inchide in forma de tort. Blatul se acopera cu 4-5 linguri de crema, se acopera cu celalalt blat care se stropeste cu amestec de cafea si amaretto. Crema ramasa se pune deasupra, se niveleaza si se presara abundent cu pudra de cacao.
Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci