Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă originala este un desert pe cat de apreciat, pe atat de controversat. Aceasta reteta de tiramisu cu rom jamaican este o interpretare geniala a versiunii originale. Este un tort tiramisu delicios, potrivit pentru orice masa festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu frisca

Ingrediente

  • 1 kg mascarpone
  • 8 galbenusuri
  • 200g zahar
  • o cutie de frisca lichida Meggle (500 ml)
  • 450 g savoiardi (1 pachet) + inca o punguta din cel de-al doilea
  • cafea espresso (2 ceasca)
  • rom Jamaica (150 ml)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cacao pentru decor
  • nutela pt ultimul strat
  • cereale integrale cu ciocolata (nu am avut alune sau nuci)

Mod de preparare

Am batut frisca, separat am batut galbenusurile cu zaharul bine pana a devenit o pasta groasa, iar mascarpone am frecat-o si pe ea sa se dezlege. Si le-am amestecat.

Am turnat romul in cafea, am pregatit tava (o tava de Jena am pus plastic pe fund si pereti) si am trecut la asamblat. Am pus crema pe fundul tavii, piscoturi inmuiate, iar crema, (vreo 3 randuri) si am terminat cu piscoturi. Deasupra am pus nutela si am presarat cerealele. A stat aprox. 19 ore. Reteta propusa de Alinacos


Tortul Tiramisu poate fi pregatit de sarbatori, dar trebuie lasat 2 ore la frigider inainte de a-l portiona pentru servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci