Tort vanilat

Tortul vanilat este un desert delicios si iubit de toata lumea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort vanilat

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • lapte
  • Pentru decor:
  • portocale
  • stafide
  • kivi
  • bomboane etc.

Mod de preparare

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. adaugi galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, dupa care pui faina si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort. Forma de tort se introduce in cuptorul incins, la foc mic, pentru 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca in forma dupa cre se taie in trei. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cele trei bucati de blat se insiropeaza cu zeama de compot. Intre blaturi se pune crema de vanilie. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza, dupa inspiratie cu fructe.


Se serveste dupa ce se lasa cateva ore la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci