Placinta cu branza si cirese

Placinta cu branza si cirese este delicioasa si foarte usor de preparat. Urmareste reteta si foloseste cirese proaspete sau din compot.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza si cirese

Ingrediente

  • o foaie aluat foietaj (400 g)
  • 400 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • 100 g cirese proaspete
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou pt uns

Mod de preparare

Cireselor le scoatem samburii si le rupem /taiem jumatati.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Adaugam ouale intregi si omogenizam bine.
Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec, iar cealalta parte mai mica, doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat, care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec, se fac grilaje zig-zag.
Intai asezam partea de aluat mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, adaugam cateva linguri din umplutura cu branza, asezam deasupra ei jumatati de cirese, adaugam restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asezam partea mica de aluat, o intepam cu furculita, apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele, ungem deasupra cu galbenus.
Coacem 30 de minute la foc mediu .
Dupa racire se poate taia felii.


Placinta cu branza si cirese se feliaza dupa ce s-a racit, si se poate servi presarata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci