Dulciuri

Reteta Tort cu crema de iaurt si jeleu de fructe

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
mancare-bebe postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.

ingrediente

Ingrediente pentru tort diametru 24cm:
   1 blat de tort preferat
   eu am preparat dupa reteta de la tortul cu crema de vanilie din 6 oua
   180g zahar
   180g
   faina
   pentru detalii vedeti tortul cu crema de vanilie
Pentru jeleu fructe:
   400g fructe preferate
   50g zahar
   2 foi gelatina
   zeama de la o jumatate de lamaie (optional
   eu am folosit pentru ca am facut jeleu de mere si nu am vrut sa
   se oxideze)
Pentru crema iaurt:
   400g iaurt gras simplu
   300ml frisca lichida sau 2 plicuri praf frisca preparate cu 300ml lapte rece conform instructiunilor de pe ambalaj
   80g zahar pudra cu aroma vanilie
   10g gelatina
Pentru sirop:
   350ml apa
   zeama si coaja de la o lamaie si de la o portocala
   esenta de vanilie
   miere de salcam

mod de preparare

Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe este un desert foarte delicios care merita incercat chiar daca pare a fi putin mai complicat.




Eu am preparat 2 torturi, unul cu diametru de 28cm cu piscoturi pe margine avand blatul de jos din pandispan simplu si blatul de la mijloc de 21cm din pandispan cu cacao. Al doilea tort este cu diametru de 21cm cu blat din pandispan cu cacao. Pandispanul simplu este cu diametrul de 24cm preparat cu 3 oua, 90g zahar, 90g faina, iar pandispanul cu cacao de 21cm este preparat cu 6 oua, 180g zahar, 120g faina si 60g cacao.Ingredientele de mai sus va sunt suficiente pentru un tort cu diametrul de 24cm.

Preparati blatul preferat si taiati-l in 2 sau 3 felii dupa preferinta sau puteti folosi un blat cumparat.

Pentru prepararea siropului, amestecati apa cu zeama si coaja de la lamaie si portocala si puneti pe foc pana la primul clocot. Lasati compozitia la racit si apoi adaugati mierea si aromatizati cu esenta de vanilie. Atentie mierea incalzita la o temperatura mai mare de 40 grade Celsius isi pierde toate proprietatile

Pentru prepararea jeleului, curatati merele de coaja si seminte, taiati-le in bucati mici, adaugati zahar si zeama de lamaie, puneti pe foc pana se topeste zaharul si apoi pasati cu ajutorul blenderului si adaugati gelatina, hidratata anterior, in compozitia calda.

Pentru crema, omogenizati bine iaurtul cu zaharul, apoi adaugati frisca batuta bine si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Sa trecem la montatului primului tort cu diametrul de 28cm, asezati inelul pe platou, insiropati piscoturile si asezati-le in picioare, apoi prima felie, insiropata cu siropul preparat anterior urmata de un strat de jeleu si un strat de crema de iaurt.

Continuati la fel cu stratul urmator. Eu pentru a doua felie a tortului am folosit blat din pandispan cu cacao

Pentru cel de al doilea tort, am pus inelul de 21cm pe platou, am imbracat peretii formei cu folie de plastic, apoi prima foaie de pandispan insiropata, urmata de jeleu de mere si crema de iaurt. Apoi a doua foaie insiropata, jeleu si crema de iaurt.


Tortul cu crema de iaurt si jeleu de fructe se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece. Pofta buna
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

Incearca si Popsicle din compot
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si jeleu de fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.