Tortul diplomat este un desert bine cunoscut si foarte delicios, iar varianta cu fructe din compot poate fi incercata si acum, cand a trecut sezonul fructelor proaspete.
Tortul diplomat este un desert bine cunoscut si foarte delicios, iar varianta cu fructe din compot poate fi incercata si acum, cand a trecut sezonul fructelor proaspete.
Pregatim mai intai crema de galbenusuri. Cele 5 galbenusuri se omogenizeaza cu zaharul pudra pana cand se deschid la culoare.
Laptele se pune pe foc si cand s-a incalzit se toarna peste galbenusuri si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia astfel formata se pune pe foc mic si se amesteca continuu pentru 10-15min pana cand se mai ingroasa un pic, cat sa imbrace lingura. Atentie nu trebuie sa fiarba si nici o clipa nu trebuie sa lasati telul de mana pentru ca altfel se taie crema. Desigur ca am mai patit sa se taie putin crema si in acest caz la primul semn ca se taie (adica incepe sa se imbranzeasca putin) am bagat blenderul vertical in ea pentru 2-3min, am luat-o de pe foc si si-a revenit, insa e bine sa nu ajungeti la pasul asta :)
Crema de galbenusuri se ia de pe foc, se adauga gelatina hidratata anterior conform instructiunilor de pe ambalaj si se omogenizeaza. Se lasa la racit pana pregatim restul.
Fructele din compot se taie cubulete, la fel si coaja de portocala confiata se taie cubulete mici.
La frisca batuta bine se adauga crema de galbenusuri racita si coaja de portocala. Aceasta crema o vom tine la frigider pana la folosire.
Eu am folosit o forma cu inel detasabil de 28cm, daca nu aveti ceva de genul asta se poate folosi orice forma de acelasi diametru pe care o tapetati cu folie de plastic. Piscoturile care vor sta pe margine le taiem cu cutitul de lungime dorita, le insiropam in siropul de la compot aromatizat cu esenta de vanilie si se aseaza in forma. Insiropam piscoturi pe care le asezam pe fundul formei.
Turnam jumatate din crema diplomat si asezam jumatate din cantitatea de fructe. Dam tortul 10min la congelator sa se mai intareasca.
Scoatem tortul de la congelator, insiropam al doilea strat de piscoturi, adaugam crema si restul de fructe.
Acest tort diplomat delicios cu fructe din compot se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, eu am adaugat un strat subtire de frisca peste fructe cat sa le acopere, am ras putina coaja de portocala peste frisca si putina ciocolata neagra.
Tortul diplomat cu fructe din compot se serveste rece. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii