Cartofi noi umpluti

Cartofi noi umpluti este o reteta simpla de sezon. Pentru aceasta reteta cu cartfoi aveti nevoie de o jumatate de kg de cartofi noi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi noi umpluti

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ou
  • 50 g branza vaci
  • 50 g piept de pui
  • 1 lingura smantana
  • 10 masline
  • 1 lingura marar tocat
  • frunze de busuioc
  • 50 g cascaval
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofi noi umpluti se pregatest foarte rapid, astfel ca pot fi o cina delicioasa sau chiar si o masa de pranz pentru cei care nu aveti mult timp la dispozitie.
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert, se lasa sa se raceasca un pic ,se curata de coaja si se taie in jumatati. Cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul cu grija sa nu se rupa cartoful,ramanand ca niste barcute.

Umplutura se pregateste astfel: Se toaca ceapa si pieptul de pui.Batem oul si il adaugam peste ceapa si pieptul de pui, punem branza rasa, miezul de cartofi, lingura de smantana, sare, piper si busuioc uscat dupa gust, omogenizam compozitia si umplem cartofii. Ungem un vas de yena cu putin ulei, adaugam o ceasca de apa, asezam cartofii, peste care adaugam cascaval ras si cateva masline pentru decor. Vasul cu cartfoii noi umpluti se da la cuptor pentru 30 minute pana se rumenesc frumos cartofii.


Cartofii noi umpluti se servesc reci sau calzi cu smantana si patrunjel!
Alte retete cu cartofi:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci