Mancaruri cu carne

Antricot de vita cu ulei de trufe albe

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate

• fasonati carnea de vita daca este necesar
• asezonati bucata de vita si puneti cca. 2

ingrediente

1 portii

   Black Angus (antricot de vita) 750-800 g, 2 cm grosime
   sare si piper dupa gust
   ulei de trufe albe 2 picaturi

mod de preparare


• fasonati carnea de vita daca este necesar
• asezonati bucata de vita si puneti cca. 2 picaturi de ulei de trufe albe (cate una pe fiecare parte – nu puneti mai mult pentru ca acesta este foarte puternic)
• vidati-o cu aparatul de vidat FoodSaver si introduceti-o in aparatul de gatire in vid SousVide la 62⁰C pentru 40 de minute
• infigeti termometrul in mijloc – acesta trebuie sa arate 42⁰C pentru medium rare – daca arata mai putin, inseamna ca va trebui s-o mai lasati 
• scoateti-o si lasati-o sa se odihneasca, sa se „aseze" sucurile timp 30 de minute
• strict optional, o puteti breza pe fiecare parte in putin unt si putin ulei, pana ce ii veti realiza o crusta brun aurie pe fiecare parte.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.
Incearca si Friptura din carne de vita la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu ulei de trufe albe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite