Ardei umpluti cu carne de vita si porc

Pentru ardei umpluti cu carne de vita si porc ardeii (10 bucati) de marime egala se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu carne de vita si porc

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 100 g
  • ardei gras - 10 bucati (750 g)
  • ulei - 100 ml
  • orez - 75 g
  • ceapa - 150 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel radacina - 50 g
  • morcovi - 50 g
  • zahar - 15 g
  • iaurt/smantana - 125 g/75 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu carne de vita si porc ardeii (10 bucati) de marime egala se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se fierbe pe jumatate in 150 ml apa cu sare, se scurge si se raceste. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, sarea, piperul, oul, jumatate din legatura de patrunjel verde si 50 ml apa. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se trec prin faina cu partea pe unde au fost umpluti si se aseaza in cratita unsa cu 25 ml ulei. Se adauga apa fierbinte si se introduce la cuptor 15 minute. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga restul de faina, pasta de tomate, zahar, sare, piper si se fierbe 10 minute. Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste ardei. Compozitia se introduce la cuptor. Cand ardeii umpluti sunt fierti, se adauga rosiile si se mai tin 5 minute in cuptor.

Ardei umpluti cu carne de vita si porc se serveste cald, cu iaurt si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos