Mancaruri cu carne

Reteta culinara Ardei umpluti cu carne de vita si porc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei umpluti cu orez si legume (reteta video)"
 
Pentru ardei umpluti cu carne de vita si porc ardeii (10 bucati) de marime egala se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   rosii proaspete/conserva 200 g/100 g
   carne de vita 200 g
   carne de porc 100 g
   ardei gras 10 bucati (750 g)
   ulei 100 ml
   orez 75 g
   ceapa 150 g
   faina 25 g
   pasta de tomate 50 g
   oua 1 bucata
   patrunjel radacina 50 g
   morcovi 50 g
   zahar 15 g
   iaurt/smantana 125 g/75 g
   patrunjel verde 1 legatura
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu carne de vita si porc ardeii (10 bucati) de marime egala se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se fierbe pe jumatate in 150 ml apa cu sare, se scurge si se raceste. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, sarea, piperul, oul, jumatate din legatura de patrunjel verde si 50 ml apa. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se trec prin faina cu partea pe unde au fost umpluti si se aseaza in cratita unsa cu 25 ml ulei. Se adauga apa fierbinte si se introduce la cuptor 15 minute. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga restul de faina, pasta de tomate, zahar, sare, piper si se fierbe 10 minute. Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste ardei. Compozitia se introduce la cuptor. Cand ardeii umpluti sunt fierti, se adauga rosiile si se mai tin 5 minute in cuptor.


Ardei umpluti cu carne de vita si porc se serveste cald, cu iaurt si patrunjel verde deasupra.

Incearca si Ardei umpluti - Reteta video
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita si porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite