Ardei umpluti deliciosi

Pentru ardei umpluti se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 ardei grasi mijlocii
  • 750 g carne macra
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 lingurita marar tocat
  • sare
  • 2 linguri untura
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceasca apa.

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardei grasi. Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti, se oparesc in apa clocotita, in care se tin cinci minute. Se scurg bine si se umplu cu tocatura.
Inainte de a fi asezati cu sos in cratita, dupa ce se umplu, ardeii trebuie prajiti intr-o tigaie cu putina untura. Se asaza in cratita si se toama deasupra un sos facut din faina, bulion de rosii si apa. Se acopera si se pun sa fiarba inabusit la cuptor. Inainte de a servi, se pun doua, trei linguri de smantana sau se serveste smantana separat in sosiera.


Ardeii umpluti se servesc calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci