Bibilica cu mere

Carnea de bibilica este frageda si gustoasa, perfecta pentru o mancare deosebita, pentru o cina cu invitati sau una romantica. Bibilica cu mere este o reteta ce merita incercata cu siguranta!

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Bibilica cu mere

Ingrediente

  • picioarele si pieptul unei bibilici (se pot folosi si aripile)
  • 3 mere acrisoare (ionatan)
  • 40 de grame de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de zahar
  • 300 ml de supa de pasare (tot de bibilica am folosit eu)
  • sare
  • piper daca e cazul
  • 1 lingurita de amidon pentru a ingrosa sosul optional
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

Carnita de bibilica se transeaza dupa gust (eu am dezosat pieptul si l-am impartit in doua), se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu o lingura de ulei de masline, se infoliaza si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi, se topeste untul intr-o cratita incapatoare si se adauga bucatile de bibilica, rumenindu-se la foc mediu. Pana ce carnita se rumeneste, se indeparteaza cotoarele merelor.

Jumatate se lasa cu coaja, jumatate fara. Cele cu tot cu coaja se taie in felii subtiri, celelalte in cubulete. Deindata ce carnea s-a rumenit, se scoate din cratita si se pastreaza la cald, acoperita. In grasimea ramasa se calesc mai intai merele cu coaja, pana devin aurii si se inmoaie usor. Se scot merele feliate, scurgandu-se bine de grasime, si se pastreaza la cald, acoperite. In cratita se adauga zaharul si merele taiate in cuburi. Se amesteca in permanenta, iar cand incepe sa miroase a caramel, se adauga carnita pastrata la cald impreuna cu sucul lasat, se caleste 2-3 minute si se stinge cu supa. Se acopera si se lasa la foc mic, 40 de minute - o ora, pana ce carnita este bine patrunsa. Daca e nevoie, se mai adauga cate putina supa fierbinte (sau apa) in timpul prepararii.

Se scoate carnea si se pastreaza la cald, merele se paseaza si daca sosul pare prea lichid (la mine nu a fost cazul), se poate ingrosa cu o lingurita de amidon diluat cu putina apa care se adauga la sos, se amesteca bine si se dau cateva clocote. Dupa gust, se pot adauga si doua linguri de smantana. Eu m-am multumit doar sa potrivesc gustul sosului cu sare si piper. Se adauga carnea pastrata la cald in sos si se mai da un clocot.


Am servit carnea de bibilica stropita cu sos, alaturi de o garnitura de cartofi aurii si merele felii, pastrate la cald. Pofta buna! Reteta Bibilica cu mere a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!      

Prajitura cu mascarpone si ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!