Boboc de rata pe varza cu boia

Pentru friptura de boboc de rata pe varza cu boia se alege totdeauna o rata tanara. Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 boboc mare de rata
  • 1 varza frumoasa
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita boia sau
  • 1 lingura de bulion
  • 10 boabe piper
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura de boboc de rata pe varza cu boia se alege totdeauna o rata tanara. Se curata rata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu putina untura si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul din tava. Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot. Se taie marunt o varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama, ca sa piarda din acreala. Se prajeste putin cu o lingura de untura. Se potriveste de sare, se pune, dupa gust, putina boia de ardei, iar la varza dulce, putin bulion de rosii si boabe de piper. Se pune varza in tava in care se frige rata, se asaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie.


Bobocul de rata pe varza se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc